Staal aanvragen
Sluiten

Je winkelmand is leeg

Bekijk catalogus

BELAKOS PVC; EEN DUURZAME KEUZE

In de zoektocht naar een geschikte pvc-vloer kom je ongetwijfeld allerlei termen tegen. Naast het aanbieden van een prachtige pvc-collectie, vinden wij het ook belangrijk om een veilige vloer te leveren. Een vloer die voldoet aan de strengste eisen die gesteld worden.

DUURZAAM PVC

Wat onze duurzame vloeren kenmerkt? Ze zijn:

  • Ftalaat-vrij.
    Deze naam is een afgeleide van Ftalaatzuur. Ftalaten zijn chemische verbindingen die veelal gebruikt worden in verpakkingen, wand- en vloerbedekkingen etc. De Belakos vloeren zijn vrij van schadelijke ftalaten. Belakos vloeren zijn getest conform de normen van REACH (staat voor Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemicaliën), een certificaat hiervan is op te vragen via onze verkooppunten.
  • Voorzien van ‘duurzame’ weekmakers.
    Weekmakers zorgen ervoor dat alles wat heel stevig en stug is ook flexibel en buigzaam wordt. Een essentieel onderdeel dus in een pvc-vloer waarmee je goed wilt kunnen werken. Normaliter worden die weekmakers dus van ftalaat gemaakt. Onze ‘virgin’ pvc-vloeren zijn zoveel mogelijk zuiver en bevatten geen ftalaat.
  • A+ en E1 genormeerd.
    Het A+ label geeft informatie over de emissie van vluchtige stoffen in een giftige bedreiging tijdens het inademen van binnenlucht op een schaal van A+ (zeer lage-emissie) tot C (hoge-emissie). De Belakos vloeren voldoen aan klasse A+. Het E1 label geeft informatie over het gehalte Formaldehyde. Formaldehyde is een gas dat soms wordt gebruikt bij de productie van bijvoorbeeld spaanplaten, MDF, isolatiematerialen en textiel. Het bevindt zich dus overal om ons heen in de binnenlucht. Te hoge concentraties van formaldehyde kunnen echter irritaties aan de ogen, neus, keel of huid veroorzaken of leiden tot hoofdpijn. Daarom stelde Europa strenge normen op betreffende de uitstoot (of emissie) van formaldehyde. Alle Belakos vloeren voldoen aan de strengste normen. In Europa is dit momenteel de E1 norm.

EUROFINS INDOOR AIR COMFORT GOLD LABEL

Belakos vloeren zijn voorzien van het Eurofins Indoor Air Comfort Gold label. Het Eurofins Indoor Air Comfort Gold label toont aan dat het betreffende product voldoet aan wereldwijde VOC-emissiespecificaties. Het label combineert alle relevante Europese regelgevingen en de meest vrijwillige labels. Met het Indoor Air Comfort Gold label willen we blijven waarborgen dat onze producten een veilige keuze zijn op het gebied van emissie, zowel nu als in de toekomst, en dus bijdragen aan een goede binnen luchtkwaliteit.

Bekijk op www.eurofins.com welke labels onder dit Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificaat vallen. Onder andere Duitse (AgBB/ABG, voorheen bekend als de DIBt), Franse (A+), Belgische en Italiaanse keurmerken, BREEAM, GUT, Global Greentag en nog veel meer.

Belakos.
Duurzaam en stoer.,
Kwaliteit op je vloer.